Business Controller

Locatie: Haarlem, Noord-Holland
Datum Geplaatst: 23-09-2015
Publiek Netwerk zoekt voor Spaarnelanden nv een Business Controller. Ben jij een ervaren pro-actieve business controller en op zoek naar een volgende stap in je loopbaan bij een dynamisch en maatschappelijk bedrijf? Dan is dit je kans! Spaarnelanden nv zoekt een slimme, initiatiefrijke, communicatief vaardige business controller. Een ervaren bedrijfskundige financial die een brug kan slaan tussen bedrijfsprocessen, cijfers en de business. Een ervaren strategisch adviseur die de managers met businesscases, gegevens en analyses voortvarend ondersteunt in hun bedrijfsvoering.
 
Het bedrijf
Je komt te werken bij Spaarnelanden nv: een handson, maatschappelijk en dynamisch bedrijf in Haarlem met een open werksfeer. Elke dag werken vanuit dit bedrijf in opdracht van gemeente Haarlem 220 medewerkers met plezier aan het onderhoud van de stad. Ook aan andere bedrijven en gemeenten biedt Spaarnelanden nv haar diensten aan. Voor een ervaren business controller een boeiende werkomgeving. Het gaat om bedrijfskundig interessante bedrijfsprocessen als afvalinzameling, groenonderhoud, dagelijks onderhoud van straten, wegen en pleinen maar ook het beheer van parkeergarages en het technisch onderhoud van wagenparken.
 
De baan
Als ervaren business controller werk je samen met een junior en ervaren collega onder de inspirerende leiding van een kwartiermaker aan de opzet van een nieuwe unit Business control. Waar de afdeling financiën zich richt op de financiële administratie, hard closes en de jaarrekening, richt business control zich op budgettering, kostprijscalculatie, prognoses/forecasting en de opzet en analyse van sturingsinformatie. Er ligt een belangrijke opgave voor de unit Business control. De gewijzigde contractvorm met gemeente Haarlem vereist een andere opzet van de bedrijfsvoering en sturingsinformatie. Jouw inzet draagt ertoe bij dat deze nieuwe sturingsvorm mogelijk wordt en dat de juiste sturingsinformatie beschikbaar komt. Je werkt zelfstandig aan businesscases, budgetteringsvraagstukken, kostprijscalculaties, prognoses/forecasting, leanvraagstukken en benchmarks. Ook bereid je vanuit benchmarks, businesscases en de aanwezige sturingsinformatie grotere investeringsbeslissingen voor de directie voor.
 
Projecten
Naast bovengenoemde werkzaamheden, krijg je ook enkele projecten onder je hoede. Voorbeelden daarvan kunnen zijn: de invoering van total cost of ownership op machines en voertuigen, purchase to pay, het verbeteren van het magazijnbeheer of meer operationele informatiseringsprojecten.
 
Wij vragen
 • HBO+/ WO werk- en denkniveau, bij voorkeur bedrijfseconomie, bedrijfskunde of MBA en enkele jaren werkervaring;
 • kennis en ervaring met P&C en rapportageprocessen in commerciële ondernemingen;
 • kennis en ervaring met fiscale en verslagleggingswetgeving (BW2 titel 9);
 • kennis van ICT en het ontsluiten van informatie uit databases;
 • ervaring in de branche (GWW en afvalinzameling) is een pré;
 • ervaring met reporting en analyse in Excel;
 • gewend om resultaat- en outputgericht te werken naar deadlines;
 • ervaring met business control binnen ondernemingen;
 • organisatiesensitief (overheidsbedrijf);
 • enthousiasme in het opzetten en invulling geven van de (nieuwe) functie en inspirerend uitdragen van nut en noodzaak;
 • een dienstverlenende instelling, maar tegelijkertijd ook vasthoudend aan vastgestelde plannen en kaders;
 • aantoonbare ervaring met informatievoorziening, rapportages en analyses.
 
Wij bieden
Een uitdagende baan in een pionierende context. Je krijgt in eerste instantie een jaarcontract voor 32-40 uur per week en bij gebleken geschiktheid na een jaar een vaste aanstelling. Een marktconform salaris, goede secundaire arbeidsvoorwaarden en opleidingsmogelijkheden.
 
Solliciteer
Ben je enthousiast geworden over deze uitdagende baan bij dit mooie bedrijf? Stuur dan je CV en motivatiebrief in een wordversie (dus geen PDF) via de sollicitatiebutton op de website: www.publieknetwerk.nl
De werving- en voorselectie voor deze vacature is uitbesteed aan Publiek Netwerk, hét personeelsbemiddelingsbureau voor interimbemiddeling, executive search en traineeprojecten voor de overheid.

De selectieprocedure
De reactietermijn voor deze vacature is gesloten. Je kunt niet meer reageren.  

Meer informatie
Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met Marjan de Wit, telefoon 020 778 76 99 of per email: info@publieknetwerk.nl
of
this job portal is powered by CATS