Financieel Adviseur (2x)

Locatie: Den Burg - Texel, Noord-Holland
Datum Geplaatst: 09-11-2016
Ben jij een energieke, creatieve financial? En maak jij graag het verschil door jouw klantgerichte advisering? Dan is de gemeente Texel op zoek naar jou!
 
Werken op een prachtig natuureiland in een informele organisatie met korte lijnen. Dit is jouw kans! Texel heeft ruim 13.600 bewoners, en verwelkomt bovendien jaarlijks bijna een miljoen gasten die tijdens hun vakantie genieten van een gastvrij en prachtig eiland. Gemeente Texel koestert de Texelse eigenheid en werkt daarin samen met bewoners, organisaties en bedrijven op en buiten Texel. Klantgerichtheid staat hoog in het vaandel. Gemeente Texel levert resultaat, werkt van buiten naar binnen, heeft visie en richting en toont leiderschap en sturing. Dit leidt tot betere samenwerking en een verandering in focus van uitvoering naar regie.
 
Jouw team
Het team Bedrijfsvoering is jouw thuisbasis. Vanuit dit team werk je samen met drie collega adviseurs aan de bedrijfsvoering van de gemeente. Het team houdt zich bezig met het financieel beleid, beheer belastingen, administratie en treasury. Er werken 17 medewerkers en het team wordt aangestuurd door de manager Bedrijfsvoering.
 
Het team Bedrijfsvoering is in samenwerking met het team Beleid verantwoordelijk voor de gemeentebrede P&C cyclus. Door de toegenomen financiële en bedrijfskundige werkzaamheden is het team op zoek naar twee enthousiaste nieuwe collega’s die zin hebben om het team te versterken. Je gaat onder andere samenwerken met het Team Beleid of voor de nieuwe taken binnen het Sociaal Domein. Zowel het organisatieonderdeel Beleid als het Sociaal Domein hebben behoefte aan jouw deskundig advies en bieden door de vele ontwikkelingen en inhoudelijke financiële uitdagingen een boeiende dynamiek.
 
De functie
Je bent als financieel adviseur het eerste aanspreekpunt voor het Sociaal Domein of voor het team Beleid. Je spart met collega’s en managers over bedrijfskundige vraagstukken en weet de vraag achter de vraag te achterhalen. Je adviseert over de financiële mogelijkheden en onmogelijkheden. Je denkt mee over oplossingsrichtingen, maakt inschattingen van risico’s en levert inhoudelijke adviezen voor college- en raadsvoorstellen. Je stelt analyses en verantwoordingen op en zorgt voor afstemming met alle in- en externe partijen. Dat doe je niet vanuit je kamer met de deur dicht maar in adviesgesprekken, overleggen en projectgroepen. Een ander belangrijk onderdeel van je functie is de P&C cyclus. Samen met je collega’s uit het team Bedrijfsvoering werk je aan de financiële kaderstelling en het tot stand komen van de P&C producten. Ook lever je een wezenlijke financiële bijdrage aan financiële managementrapportages en andere interne financiële stukken. 
 
Jouw profiel
Je bent bekend met de financiële cyclus in een profit, non profit of overheidsorganisatie. Je hebt een bedrijfsmatige focus en hebt een bedrijfseconomische achtergrond. Je zorgt voor samenhang en afstemming en krijgt energie van het adviseren van collega’s. Je hebt een integrale blik, bent proactief en creatief in je aanpak en oplossingen. Inhoudelijke (financiële) kennis, communicatieve vaardigheden en een (politieke) antenne zijn essentieel om deze rol goed te kunnen vervullen
 
Functie-eisen
• HBO werk- en denkniveau;
• Aantoonbare ervaring in een soortgelijke functie;
• Ervaring in een complex krachtenveld;
• Communicatief vaardig;
• Pragmatische, makkelijk benaderbare persoonlijkheid;
 
Competenties
• Analytisch vermogen
• Visie
• Inlevingsvermogen
• Overtuigingskracht
• Initiatief
 
Geboden wordt
Een verantwoordelijke, veelzijdige en uitdagende functie in een plezierige werkomgeving met prettige en enthousiaste collega’s. Er is ruimte voor zelfstandig werken, initiatieven en experimenten. Parttime werken (24-36 uur) is bespreekbaar. Gemeente Texel ondersteunt ontwikkelingswensen en investeert in jouw groei. De functie is ingeschaald in een gemeentelijke schaal 11. Het maandbedrag bedraagt maximaal € 4.721,- bruto per maand o.b.v. een 36-urige werkweek. Gemeente Texel heeft uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden, een individueel keuzebudget en ouderschapsverlof.
 
Meer informatie
Gezien de planning van de gesprekken, zien wij jouw reactie graag op korte termijn tegemoet. Een management drives test maakt onderdeel uit van de werving & selectieprocedure. Reageren kan via de sollicitatiebutton.
Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Karin Noordermeer van Publiek Netwerk, telefoon 0612928782 of per email: karinnoordermeer@publieknetwerk.nl.
of
this job portal is powered by CATS