Senior Adviseur Financien

Locatie: Heemstede, Noord-Holland
Datum Geplaatst: 16-03-2017
Ben jij een krachtig financieel adviseur en krijg jij energie van jouw vak? 
 
Gemeente Heemstede is op zoek naar een
 
Senior Adviseur Financiën
 
Met Amsterdam – Schiphol - Haarlem – Haarlemmermeer – Leiden allemaal binnen een straal van 30 km is Heemstede een dorp, maar waarin je ook te maken hebt met allerlei grootstedelijke aspecten. Ben je nog beginnend in het vak en vol ambitie dan is Heemstede een prima plek om te groeien en bloeien. En later een uitstekende springplank. Ben je al ervaren, dan kun je ervan op aan dat Gemeente Heemstede dat ten volle willen benutten. En dat Heemstede ook een prima plek is om te wonen blijkt uit een jaarlijkse publicatie van Elsevier: de vierde beste woongemeente van Nederland.
 
Wat zijn je taken?
Je ontwikkelt, adviseert gevraagd en ongevraagd het management en het bestuur op het gebied van financieel- en bedrijfseconomisch beleid en control. Je kijkt hierbij naar organisatorische- en landelijke ontwikkelingen en vertaalt deze naar de gevolgen voor de gemeente. Je levert een bijdrage aan de totstandkoming en doorontwikkeling van de financiële planning en control cyclus (programmabegroting, voor- en najaarsnota en de jaarstukken). Je bent betrokken bij de bestuurlijke besluitvorming en hiervoor schrijf je heldere en bondige B&W- en raadsvoorstellen. Daarnaast toets je B&W-stukken en doe je verbetervoorstellen. 
 
Wie zijn je naaste collega’s?
Bij de afdeling financiën werk je samen in een dienstverlenend, informeel en collegiaal hecht team. Het team bestaat uit een afdelingshoofd,  beleidsmedewerkers financiën en medewerkers financiële administratie.
 
Hou jij van een open sfeer en korte lijnen?
In ons moderne flexkantoor zijn we gewend aan korte lijnen in de contacten met collega’s van andere afdelingen, het Directieteam en de portefeuillehouder.
 
Waar beschik je over?
Je bent analytisch, creatief, proactief en leergierig. Bij alles wat je doet heb je een scherp oog voor de organisatie. Je hebt een afgeronde HBO opleiding op bedrijfseconomisch gebied. En je hebt  ervaring met de gemeentelijke financiën waar onder de planning en control cyclus. Verder kun je makkelijk en helder communiceren, zowel mondeling als op papier en je pakt zaken zelfstandig op. Samenwerken vind je heel belangrijk en je kunt schakelen tussen verschillende niveaus en beschikt over bestuurlijke sensitiviteit. Voor informatie kijk je verder dan je eigen gemeentegrens. Je hebt een flexibele opstelling waarbij je denkt in oplossingen en kansen. En heel belangrijk, je beschikt over uitstekende adviesvaardigheden.

Solliciteren
Wordt jij enthousiast van deze uitdagende functie? Dan zien wij jouw sollicitatie met belangstelling tegemoet! Solliciteren kan door het insturen van je brief en CV via onderstaande sollicitatiebutton.
 
Meer informatie
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marjan de Wit van Publiek Netwerk, 0647695907 of marjandewit@publieknetwerk.nl
of
this job portal is powered by CATS