Trainee Fraude- en Risicoanalyse

Locatie: Haarlem, Noord-Holland
Datum Geplaatst: 06-12-2017
Een goed begin is het halve werk; start je carrière bij Gemeente Haarlem!
Informatie over Gemeente Haarlem en het traineeship vind je hier.  

De traineeopdracht
Met data kan je van alles: de data binnen de gemeente Haarlem betreft alle gegevens van de stad, van informatie over burgers, tot cultureel erfgoed en de inrichting van de stad. Als trainee mag je helemaal losgaan op deze data. Zo kan je jouw analytische vaardigheden inzetten om te kijken welke data er precies beschikbaar is en hoe je de gegevens makkelijker bruikbaar kan maken om de stad veiliger te maken. Hiermee draag je bij aan het analyseren van risico’s, bijvoorbeeld op het gebied van woon- en adresfraude. Uiteindelijk draag je bij aan het voorkomen en/of handhaven van (veiligheids)risico’s. Op deze manier speel je een rol in het beter sturen van de gemeente en het vergroten van de veiligheid van burgers!

Momenteel beweegt Gemeente Haarlem mee met alle ontwikkelingen op dit vlak. Er wordt geëxperimenteerd met open data, smart city concepten en big data. In jouw rol mag je volop gebruik maken van verschillende tools om structuur aan te brengen in de bestaande gegevens. Die gegevens willen we beter benutten om fraude tegen te gaan, overlast te beperken en ondermijning van de samenleving te voorkomen. Door het analyseren van data, bepalen van risico-indicatoren en profiling kunnen veiligheidsproblemen efficiënter en effectiever worden aangepakt. Het huidige plan staat in de kinderschoenen en verkenning en het maken van een aanpak zijn gewenst. Eigen inbreng en creativiteit worden gewaardeerd. 

Contact leggen is ook een groot onderdeel van jouw rol! Zowel intern als extern krijg je te maken met verschillende stakeholders. Je fungeert als verbindende factor die overal de juiste informatie vandaan weet te halen. Binnen Gemeente Haarlem is er een netwerk van jonge ambtenaren die kennis en ervaring uitwisselen over het werk en over de stad. Het laatste project was bijvoorbeeld een data challenge waar gewerkt is aan een nooddrinkwater distributiepuntenkaart.  Ook is er een multidisciplinair team woonfraude waar je in mee kan draaien. Daarnaast is er het doel is om het extern netwerk uit te breiden. Zo is het streven om meer samen te werken met het datalab van Gemeente Amsterdam en mag je op zoek naar andere potentiële samenwerkingspartners. 

Het team
Je uitvalsbasis is de afdeling Data, Informatie & Analyse (DIA), waar ongeveer 30 medewerkers werkzaam zijn. Dit team is volop in ontwikkeling en groeit gestaag. Dit maakt dat je in een dynamische omgeving vol uitdagingen terechtkomt. De afdeling DIA is de spin in het web voor basisinformatievoorziening. Zo is het verantwoordelijk voor gegevens van bewoners, erfgoed, enzovoorts. Kortom; dit alles levert een goed beeld op van hoe Haarlem ervoor staat! Daarnaast werk je deels bij de afdeling Veiligheid & Handhaving. Bij deze afdeling wordt steeds meer data-, informatie- en risicogestuurd gewerkt. De kennis en ervaring die je bij DIA opdoet kun je hier gelijk in de praktijk brengen. Hierdoor verbreed je, je netwerk met verschillende afdelingen binnen de Gemeente Haarlem.

Wie ben jij?
Je gaat persoonlijk contact niet uit de weg en bent van nature uit een echte netwerker. Je vindt het leuk om verschillende invalshoeken in een situatie te achterhalen door middel van het luisteren naar anderen. Daarnaast heb jij:
  • Affiniteit met data en/of onderzoek;
  • Een sterk analytisch vermogen;
  • Een proactieve houding;
  • Een wo-studie afgerond, bijvoorbeeld in de richting van sociale wetenschappen, psychologie, criminologie of econometrie;
  • Kennis van Excel, SPSS, R en/of Python zijn gewenst.    
“What’s in it for me?!”
Je komt rechtstreeks in dienst bij de gemeente Haarlem voor een periode van twee jaar voor 36 uur per week. Het salaris bedraagt maximaal € 36.315,- bruto per jaar en is ingeschaald op schaal 9.0. Dit is inclusief 16,8% individueel keuzebudget.
 
Onderdeel van je dienstverband is een inspirerend opleidingsprogramma dat je in werktijd kunt volgen. In het opleidingsprogramma staat je eigen persoonlijke ontwikkeling centraal. Je krijgt training, coaching en begeleiding van een mentor op de werkvloer. Je werkt onder andere aan je professionele advies- en projectvaardigheden en er is aandacht voor persoonlijke effectiviteit. Het eerste jaar van het programma staat in het teken van kennis opdoen en competenties aanleren die relevant zijn voor jouw functie en het werken binnen een gemeente. In het tweede jaar is er veel ruimte voor het zelf inbrengen van modules en wordt het programma afgestemd op de leerdoelen van jou en de groep. Ook wordt er gebruik gemaakt van intervisie zodat er geleerd wordt van elkaar.
 
Tot slot biedt deze traineeplek een loopbaanperspectief. Na een jaar heb je de kans om intern te solliciteren op andere functies binnen de Gemeente Haarlem, zodat er na het afronden van je traineeship de mogelijkheid bestaat om door te groeien!
 
So, are you ready?   
De startdatum van dit traineeship staat gepland op 1 februari 2018. Wanneer jij je herkent in bovenstaand profiel, solliciteer dan nu via de onderstaande sollicitatiebutton! Reageren kan tot 2 januari. Voor vragen kan je terecht bij Joyce Hilders door middel van bellen en/of WhatsAppen naar 0650281784 of via e-mail, joycehilders@publieknetwerk.nl
 
De selectieprocedure
De selectieprocedure voor het traineeprogramma van de gemeente Haarlem
bestaat uit verschillende stappen. Publiek Netwerk verzorgt in opdracht van de gemeente Haarlem de voorselectie, een groepsassessment en een cognitie- en drijfverentest.
Hier kunnen we al het volgende over zeggen:
  • Uiterlijk 6 januari ontvang je bericht over je sollicitatie en of je door bent naar de volgende selectieronde.
  • 8 en 9 januari: Groepsassessment en het maken van een cognitietest. Geselecteerde kandidaten worden uitgenodigd om een filmtrailer te maken en een persoonlijkheids- en drijfverentest online te maken.
  • 10 t/m 19 januari: Persoonlijk gesprek met de adviseurs van Publiek Netwerk.
  • Donderdag 25 januari: Selectiedag Gemeente Haarlem.
  • 1 februari: Geplande start traineeprogramma Gemeente Haarlem. 
Wij gaan ervanuit dat je op bovenstaande momenten beschikbaar bent.
of
this job portal is powered by CATS