Trainee Organisatieontwikkeling

Locatie: Haarlem, Noord-Holland
Datum Geplaatst: 06-12-2017
Een goed begin is het halve werk; start je carrière bij Gemeente Haarlem!
Informatie over Gemeente Haarlem en het traineeship vind je hier.
 
Gemeente Haarlem is volop in ontwikkeling. Momenteel groeit het toe naar een flexibele netwerkorganisatie. Er wordt ingespeeld op maatschappelijke veranderingen door de dienstverlening meer lean te organiseren en door te investeren in medewerkers. Het doel is een organisatie die flexibel werkt aan afdeling-overstijgende thema’s en opdrachten met korte besluitvormingslijnen en intensief samenwerkende afdelingen. Dit vraagt om deskundige en professionele medewerkers en afdelingsmanagers die meer ruimte krijgen om naar eigen inzicht te handelen. We staan met dit alles aan het begin. Kortom, een grote uitdaging waar jij een bijdrage aan kan leveren!
 
De traineeopdracht
Als trainee organisatieontwikkeling ga jij je actief bezighouden om organisatieontwikkeling een plek te geven binnen HRM. Samen met de andere organisatieadviseurs start je dit proces op en werk je samen met hen aan het professionaliseren van organisatieadvies. Ook loop je binnen de organisatie mee met de organisatieadviseurs. Hierdoor kom je in contact met verschillende verandervraagstukken en pak je de uitdagingen op waar ze liggen. Als trainee ga je gesprekken aan, doe je procesvoorstellen, presenteer je deze en begeleid je medewerkers als gespreksleider of facilitator.
 
De functie als trainee organisatieontwikkeling maakt dat je overal in de organisatie komt. Je krijgt te maken met het management en de directie. Zo bouw je een breed netwerk op binnen Gemeente Haarlem en leer je op deze manier alle ins and outs kennen van de organisatie! Tot slot biedt dit traineeship je de uitgelegen kans om theorieën in de praktijk te brengen en je eigen geleerde kennis toe te passen!
 
Het team
Je komt te werken binnen afdeling HRM, bestaande uit ongeveer 45 medewerkers. Binnen deze afdeling vallen onder andere werving en selectie, talent, ontwikkeling, mobiliteit (TOM), rechtspositie, PSA, ARBO en verzuim. Naast jou, werken er twee organisatieadviseurs waar je veel mee zult samenwerken. De afdeling HRM gaat de organisatieontwikkeling ondersteunen. Daarnaast begeleidt het de verkenning naar de toekomst, bevordert het talentontwikkeling, ondersteunt het teams en processen en ontwikkelt het kaders om de flexibele netwerkorganisatie verder vorm te geven.
 
Wie ben jij?
Jij wordt enthousiast van organisatieontwikkeling, veranderprocessen en van het leveren van een bijdrage hieraan. Je brengt een frisse blik mee en durft door te vragen. Daarnaast onderscheid jij jezelf door:
  • Creativiteit en “out-of-the-box” denken;
  • Een hoog empathisch vermogen;
  • Integriteit;
  • Jouw analytische vermogen. 
Tot slot ben jij wo-afgestudeerd, bijvoorbeeld in de richting van arbeidspsychologie, bedrijfskunde, sociologie of business administration. 
 
“What’s in it for me?!”
Je komt rechtstreeks in dienst bij de gemeente Haarlem voor een periode van twee jaar voor 36 uur per week. Het salaris bedraagt maximaal € 36.315,- bruto per jaar en is ingeschaald op schaal 9.0. Dit is inclusief 16,8% individueel keuzebudget.
 
Onderdeel van je dienstverband is een inspirerend opleidingsprogramma dat je in werktijd kunt volgen. In het opleidingsprogramma staat je eigen persoonlijke ontwikkeling centraal. Je krijgt training, coaching en begeleiding van een mentor op de werkvloer. Je werkt onder andere aan je professionele advies- en projectvaardigheden en er is aandacht voor persoonlijke effectiviteit. Het eerste jaar van het programma staat in het teken van kennis opdoen en competenties aanleren die relevant zijn voor jouw functie en het werken binnen een gemeente. In het tweede jaar is er veel ruimte voor het zelf inbrengen van modules en wordt het programma afgestemd op de leerdoelen van jou en de groep. Ook wordt er gebruik gemaakt van intervisie zodat er geleerd wordt van elkaar.
 
Tot slot biedt deze traineeplek een loopbaanperspectief. Na een jaar heb je de kans om intern te solliciteren op andere functies binnen de Gemeente Haarlem, zodat er na het afronden van je traineeship de mogelijkheid bestaat om door te groeien!
 
So, are you ready?   
De startdatum van dit traineeship staat gepland op 1 februari 2018. Wanneer jij je herkent in bovenstaand profiel, solliciteer dan nu via de onderstaande sollicitatiebutton! Reageren kan tot 2 januari. Voor vragen kan je terecht bij Joyce Hilders, 0650281784 en joycehilders@publieknetwerk.nl of bij Karin Noordermeer, 0612928782 en karinnoordermeer@publieknetwerk.nl 
 
De selectieprocedure
De selectieprocedure voor het traineeprogramma van de gemeente Haarlem bestaat uit verschillende stappen. Publiek Netwerk verzorgt in opdracht van de gemeente Haarlem de voorselectie, een groepsassessment en een cognitie- en drijfverentest.
Hier kunnen we al het volgende over zeggen:
  • Uiterlijk 6 januari ontvang je bericht over je sollicitatie en of je door bent naar de volgende selectieronde.
  • 8 en 9 januari: Groepsassessment en het maken van een cognitietest. Geselecteerde kandidaten worden uitgenodigd om een filmtrailer te maken en een persoonlijkheids- en drijfverentest online te maken.
  • 10 t/m 19 januari: Persoonlijk gesprek met de adviseurs van Publiek Netwerk.
  • Donderdag 25 januari: Selectiedag Gemeente Haarlem.
  • 1 februari: Geplande start traineeprogramma Gemeente Haarlem. 
Wij gaan ervanuit dat je op bovenstaande momenten beschikbaar bent.
of
this job portal is powered by CATS