Trainee Integrale Veiligheid en Handhaving

Locatie: Haarlem, Noord-Holland
Datum Geplaatst: 06-12-2017
Een goed begin is het halve werk; start je carrière bij Gemeente Haarlem!
Informatie over Gemeente Haarlem en het traineeship vind je hier.
 
De traineeopdracht
In Gemeente Haarlem gebeuren allerlei zaken achter de schermen én daarbuiten om te zorgen dat iedereen zich veilig kan voelen. Iedere vier jaar wordt er een Integraal Veiligheids- en Handhavingsbeleid opgesteld waarin staat beschreven hoe Haarlem zo veilig mogelijk kan worden gehouden. Als trainee ben jij de rode draad in het tot stand laten komen van dit plan. Zo voer je gesprekken met verschillende partijen in het veld, zoals de politie, het OM en woningcorporaties. Hierdoor ben jij de verbindende factor in het geheel. Je analyseert de belangrijkste veiligheidsitems en houdt hierbij rekening met de belangrijkste trends en ontwikkelingen, zoals cybercrime en mensenhandel. Jouw rol is om als echte kartrekker dit proces te begeleiden en te ondersteunen. Ook mag je meedenken over een soortgelijk programma op regionaal niveau.
 
Daarnaast krijg je de kans om verschillende zaken rondom veiligheid te onderzoeken. Onderwerpen zoals jeugd en veiligheid, high impact crimes en overlast zijn hier voorbeelden van. Je kan verdieping leveren door na te denken over hoe een bepaald probleem aangepakt kan worden, welke partijen hierbij nodig zijn en of er al cijfers aanwezig zijn.
 
Op het gebied van veiligheid is er altijd veel dynamiek. Gebeurtenissen in de stad kunnen leiden tot een concreet veiligheidsprobleem of het ontstaan van een nieuw speerpunt waar jij ook mee aan de slag gaat. Ook is per 1 januari de fusie met Zandvoort een feit, waar voor jou als trainee kansen in liggen. Als trainee veiligheid heb je een afwisselende, uitdagende functie met veel verantwoordelijkheid. Dit maakt het een echte kans om je te ontwikkelen en een bijdrage te leveren aan het veiligheidsbeleid van Haarlem.
 
Het team
Je gaat deel uitmaken van de afdeling Veiligheid en Handhaving. Hierbinnen zijn alle aspecten van veiligheid en handhaving samengebracht in vier teams: Kwaliteit, Openbare Orde en Veiligheid, Integrale Handhaving en Parkeerhandhaving. Het team Openbare Orde en Veiligheid houdt zich onder andere bezig met de gebiedsgerichte aanpak van veiligheid, leefbaarheid en overlast, terwijl team Kwaliteit zich bezighoudt met het integrale veiligheids- en sanctiebeleid en de aanpak van ondermijning. Jij zal de verbindende schakel gaan vormen tussen de teams Openbare Orde en Veiligheid en Kwaliteit.
 
Wie ben jij?
Jij bent een proactieve verbinder, die een uitdaging niet uit de weg gaat. Je bent wo-afgestudeerd, bijvoorbeeld in de richting van criminologie, bestuurskunde, politicologie of sociale wetenschappen. Bovenal heb je affiniteit met het onderwerp veiligheid! Daarnaast ben jij:
  • Een zelfstandige werker en in staat om werk te zien liggen;
  • Strategisch;
  • Analytisch;
  • Communicatief sterk, zowel mondeling als in geschrift.
“What’s in it for me?!”
Je komt rechtstreeks in dienst bij de gemeente Haarlem voor een periode van twee jaar voor 36 uur per week. Het salaris bedraagt maximaal € 36.315,- bruto per jaar en is ingeschaald op schaal 9.0. Dit is inclusief 16,8% individueel keuzebudget.
 
Onderdeel van je dienstverband is een inspirerend opleidingsprogramma dat je in werktijd kunt volgen. In het opleidingsprogramma staat je eigen persoonlijke ontwikkeling centraal. Je krijgt training, coaching en begeleiding van een mentor op de werkvloer. Je werkt onder andere aan je professionele advies- en projectvaardigheden en er is aandacht voor persoonlijke effectiviteit. Het eerste jaar van het programma staat in het teken van kennis opdoen en competenties aanleren die relevant zijn voor jouw functie en het werken binnen een gemeente. In het tweede jaar is er veel ruimte voor het zelf inbrengen van modules en wordt het programma afgestemd op de leerdoelen van jou en de groep. Ook wordt er gebruik gemaakt van intervisie zodat er geleerd wordt van elkaar.
 
Tot slot biedt deze traineeplek een loopbaanperspectief. Na een jaar heb je de kans om intern te solliciteren op andere functies binnen de Gemeente Haarlem, zodat er na het afronden van je traineeship de mogelijkheid bestaat om door te groeien!
 
So, are you ready?   
De startdatum van dit traineeship staat gepland op 1 februari 2018. Wanneer jij je herkent in bovenstaand profiel, solliciteer dan nu via de onderstaande sollicitatiebutton! Reageren kan tot 2 januari. Voor vragen kan je terecht bij Joyce Hilders door middel van bellen en/of WhatsAppen naar 0650281784 of via e-mail, joycehilders@publieknetwerk.nl
 
De selectieprocedure
De selectieprocedure voor het traineeprogramma van de gemeente Haarlem
bestaat uit verschillende stappen. Publiek Netwerk verzorgt in opdracht van de gemeente Haarlem de voorselectie, een groepsassessment en een cognitie- en drijfverentest.
Hier kunnen we al het volgende over zeggen:
  • Uiterlijk 6 januari ontvang je bericht over je sollicitatie en of je door bent naar de volgende selectieronde.
  • 8 en 9 januari: Groepsassessment en het maken van een cognitietest. Geselecteerde kandidaten worden uitgenodigd om een filmtrailer te maken en een persoonlijkheids- en drijfverentest online te maken.
  • 10 t/m 19 januari: Persoonlijk gesprek met de adviseurs van Publiek Netwerk.
  • Donderdag 25 januari: Selectiedag Gemeente Haarlem.
  • 1 februari: Geplande start traineeprogramma Gemeente Haarlem. 
Wij gaan ervanuit dat je op bovenstaande momenten beschikbaar bent.
of
this job portal is powered by CATS