Trainee Educatieve slagkracht duurzaamheid

Locatie: Haarlem, Noord-Holland
Datum Geplaatst: 06-12-2017
Een goed begin is het halve werk; start je carrière bij Gemeente Haarlem!
Informatie over Gemeente Haarlem en het traineeship vind je hier.
 
De traineeopdracht
Als trainee ben jij de ambassadeur van NME (Natuur- en Milieueducatie) en sla je de brug tussen educatie en het duurzaamheidsprogramma van de Gemeente Haarlem. Je voert zelfstandig onderzoek uit naar hoe educatie een grotere bijdrage kan leveren aan het duurzaamheidsprogramma. Je onderzoekt welke dwarsverbanden er gelegd kunnen worden tussen partijen, onderwerpen en ambities op het gebied van duurzaamheid. Van hieruit leg je contacten met verschillende partijen en zoek je de samenwerking, die zou kunnen bijdragen aan een betere benutting van educatie in het duurzaamheidsprogramma. Dit leidt uiteindelijk tot meer synergie tussen de beleidsmedewerkers die betrokken zijn bij duurzaamheidsonderwerpen en het team NME van de Gemeente Haarlem. Ook ontwikkel je een advies/plan van aanpak Duurzaamheid die aansluit bij de doelgroepen van NME.
 
Daarnaast ga je aan de slag met het inventariseren van kansen op het gebied van interactieve duurzaamheidslessen en -projecten voor het voortgezet onderwijs. Je bezoekt onderwijsinstellingen en draagt bij aan het verder uitbouwen van een samenwerkingsrelatie gericht op meer lessen binnen het voorgezet onderwijs. Ook de stadsboerderijen van Haarlem krijgen je aandacht! Je denkt creatief en uitvoeringsgericht mee over het doorontwikkelen van deze prachtige locaties tot een duurzame plek. Niet alleen op het gebied van educatie, maar bijvoorbeeld ook door het verduurzamen van recreatie en de gebouwen. Verder versterk je de contacten met het MKB en denk je mee met welke informatie advies en educatie nodig is om volwassenen, bedrijven en organisaties te bereiken om duurzaam gedrag te stimuleren.  
 
Het team
Het team Natuur- en Milieueducatie (NME) van de gemeente Haarlem brengt jong en oud  kennis bij over natuur, milieu en duurzaamheid. Het doel is mensen bewust te maken van hun eigen leefomgeving en te betrekken bij een duurzaam Haarlem. Het team bestaat uit 16 medewerkers en beheert en creëert voorzieningen voor diverse doelgroepen op uiteenlopende onderwerpen zoals energiebesparing, duurzame energie, afval(stoffen), klimaatverandering, circulaire economie en duurzaam leven. Vanuit elk onderwerp is er een link met het thema duurzaamheid. Kijk voor meer informatie op https://www.haarlem.nl/nmehaarlem/
 
Wie ben jij?
Je hebt passie voor het thema Duurzaamheid in combinatie met Educatie. Je neemt graag initiatief en bent proactief. Je bent een echte netwerker, nieuwsgierig van aard en een sterke communicator. Je schakelt makkelijk tussen strategie en praktijk. Je bent goed in staat om de kern en essentie te ontdekken en dit vertalen naar een plan van aanpak. Je bent daarbij creatief en resultaatgericht. Daarnaast onderscheid jij jezelf door:
  • Een hoog empathisch vermogen;
  • Innovatie kracht;
  • Je bevlogenheid op het onderwerp;
  • Jouw analytische vermogen in combinatie met pragmatisme.  
Tot slot ben jij wo-afgestudeerd, bijvoorbeeld in de richting van sociologie, bestuurskunde, aardwetenschappen of onderwijskunde.
 
“What’s in it for me?!”
Je komt rechtstreeks in dienst bij de gemeente Haarlem voor een periode van twee jaar voor 36 uur per week. Het salaris bedraagt maximaal € 36.315,- bruto per jaar en is ingeschaald op schaal 9.0. Dit is inclusief 16,8% individueel keuzebudget.
 
Onderdeel van je dienstverband is een inspirerend opleidingsprogramma dat je in werktijd kunt volgen. In het opleidingsprogramma staat je eigen persoonlijke ontwikkeling centraal. Je krijgt training, coaching en begeleiding van een mentor op de werkvloer. Je werkt onder andere aan je professionele advies- en projectvaardigheden en er is aandacht voor persoonlijke effectiviteit. Het eerste jaar van het programma staat in het teken van kennis opdoen en competenties aanleren die relevant zijn voor jouw functie en het werken binnen een gemeente. In het tweede jaar is er veel ruimte voor het zelf inbrengen van modules en wordt het programma afgestemd op de leerdoelen van jou en de groep. Ook wordt er gebruik gemaakt van intervisie zodat er geleerd wordt van elkaar.
 
Tot slot biedt deze traineeplek een loopbaanperspectief. Na een jaar heb je de kans om intern te solliciteren op andere functies binnen de Gemeente Haarlem, zodat er na het afronden van je traineeship de mogelijkheid bestaat om door te groeien!
 
So, are you ready?  
De startdatum van dit traineeship staat gepland op 1 februari 2018. Wanneer jij je herkent in bovenstaand profiel, solliciteer dan nu via de onderstaande sollicitatiebutton! Reageren kan tot 2 januari. Voor vragen kan je terecht bij Karin Noordermeer door middel van bellen en/of WhatsAppen naar 0612928782 of via e-mail, karinnoordermeer@publieknetwerk.nl  
 
De selectieprocedure
De selectieprocedure voor het traineeprogramma van de gemeente Haarlem bestaat uit verschillende stappen. Publiek Netwerk verzorgt in opdracht van de gemeente Haarlem de voorselectie, een groepsassessment en een cognitie- en drijfverentest.
Hier kunnen we al het volgende over zeggen:
  • Uiterlijk 6 januari ontvang je bericht over je sollicitatie en of je door bent naar de volgende selectieronde.
  • 8 en 9 januari: Groepsassessment en het maken van een cognitietest. Geselecteerde kandidaten worden uitgenodigd om een filmtrailer te maken en een persoonlijkheids- en drijfverentest online te maken.
  • 10 t/m 19 januari: Persoonlijk gesprek met de adviseurs van Publiek Netwerk. 
  • Donderdag 25 januari: Selectiedag Gemeente Haarlem.
  • 1 februari: Geplande start traineeprogramma Gemeente Haarlem.  
Wij gaan ervanuit dat je op bovenstaande momenten beschikbaar bent.
of
this job portal is powered by CATS