Trainee Groei van de stad

Locatie: Haarlem, Noord-Holland
Datum Geplaatst: 06-12-2017
Een goed begin is het halve werk; start je carrière bij Gemeente Haarlem!
Informatie over Gemeente Haarlem en het traineeship vind je hier.
 
De traineeopdracht
Het aantal inwoners van Haarlem en de regio (MRA) groeit gestaag. De groeivoorspelling komt in 2040 uit op bijna 200.000 inwoners; dit betekent dat er over twintig jaar mogelijk een kwart meer mensen zullen wonen en leven in Haarlem. De verwachte groei betekent voor Haarlem een grootschalige stedelijke ontwikkeling. Dit heeft niet alleen gevolgen voor ruimtelijk fysieke ingrepen, maar ook voor onder andere de sociale cohesie in de stad, veiligheid, bereikbaarheid en maatschappelijke voorzieningen. Tevens wil de stad verduurzamen (zoals gasloos bouwen). Er zijn verschillende visies vanuit diverse terreinen, waaronder een woonvisie, economische agenda en structuurvisie openbare ruimte, maar het is juist van belang om deze beleidskaders goed op elkaar aan te laten sluiten. Een essentiële vraag is ‘Wat voor stad willen wij zijn?”. Wat voor groei scenario kan Haarlem aan? En hier kun jij als trainee een belangrijke bijdrage aan leveren!
 
Om een goed antwoord te kunnen geven op de vraag naar de (nieuwe) identiteit van Haarlem, is binnen de gemeente het programma “Groei van de stad” opgezet. Het programma is nog in ontwikkeling; volgend jaar is er meer bekend over de specifieke opbouw en concrete programma’s en projecten die hieruit voortvloeien. Een mogelijke opdracht waar je als trainee aan kunt denken is een onderzoek naar best practices bij andere gemeentes. Hoe gaat men in andere gemeentes, binnen en buiten de Metropoolregio Amsterdam, om met aan groei gerelateerde vraagstukken? Hoe vindt het gesprek met de inwoners en bedrijven van de stad plaats; wat is bijvoorbeeld de rol van burgerparticipatie? En welke positie hebben andere organisaties, zoals woningcorporaties? Je kunt in je onderzoek verschillende scenario’s uitwerken om tot een goed gefundeerd advies te komen. Je leert hoe je in een bestuurlijk krachtenveld kunt acteren. Ook leer je hoe processen binnen een gemeente verlopen en je verworven kennis kunt vertalen naar een concreet advies.
 
Het team
Je gaat werken binnen de afdeling Programma- en Gebiedsmanagement. Deze afdeling bestaat uit gebiedsmanagers, programmanagers en beleidsinhoudelijke en strategische collega’s. Je fungeert als trainee als rechterhand van de programmamanager. Je neemt deel aan het programmateam dat bestaat uit professionals met verschillende achtergronden (planologie, verkeerskunde, communicatie, economie) om samen een gedegen en integraal programma uit te voeren voor de komende tientallen jaren!
Het programma is zoals genoemd in ontwikkeling en zal begin volgend jaar, na de vorming van het nieuwe college, verder vorm krijgen.
 
Wie ben jij?
Je bent een gedreven verbinder met een brede belangstelling. Je bent proactief en energiek in je handelen en je kunt je tactvol bewegen in verschillende omgevingen. Ook beschik je over netwerkvaardigheid. Je bent wo-afgestudeerd, bijvoorbeeld in de richting bestuurskunde, economie, sociologie of sociale geografie. 
Daarnaast ben jij:
  • Een flexibele, zelfstandige werker
  • Strategisch;
  • Analytisch;
  • Communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk.
  • Stressbestendig.
“What’s in it for me?!”
Je komt rechtstreeks in dienst bij de gemeente Haarlem voor een periode van twee jaar voor 36 uur per week. Het salaris bedraagt maximaal € 36.315,- bruto per jaar en is ingeschaald op schaal 9.0. Dit is inclusief 16,8% individueel keuzebudget.
 
Onderdeel van je dienstverband is een inspirerend opleidingsprogramma dat je in werktijd kunt volgen. In het opleidingsprogramma staat je eigen persoonlijke ontwikkeling centraal. Je krijgt training, coaching en begeleiding van een mentor op de werkvloer. Je werkt onder andere aan je professionele advies- en projectvaardigheden en er is aandacht voor persoonlijke effectiviteit. Het eerste jaar van het programma staat in het teken van kennis opdoen en competenties aanleren die relevant zijn voor jouw functie en het werken binnen een gemeente. In het tweede jaar is er veel ruimte voor het zelf inbrengen van modules en wordt het programma afgestemd op de leerdoelen van jou en de groep. Ook wordt er gebruik gemaakt van intervisie zodat er geleerd wordt van elkaar.
 
Tot slot biedt deze traineeplek een loopbaanperspectief. Na een jaar heb je de kans om intern te solliciteren op andere functies binnen de Gemeente Haarlem, zodat er na het afronden van je traineeship de mogelijkheid bestaat om door te groeien!
 
So, are you ready?   
De startdatum van dit traineeship staat gepland op 1 februari 2018. Wanneer jij je herkent in bovenstaand profiel, solliciteer dan nu via de onderstaande sollicitatiebutton! Reageren kan tot 2 januari. Voor vragen kan je terecht bij Angeline Dekker-Valks door middel van bellen en/of WhatsAppen naar 0612569245 of via e-mail, angelinedekker@publieknetwerk.nl
 
De selectieprocedure
De selectieprocedure voor het traineeprogramma van de gemeente Haarlem bestaat uit verschillende stappen. Publiek Netwerk verzorgt in opdracht van de gemeente Haarlem de voorselectie, een groepsassessment en een cognitie- en drijfverentest.
Hier kunnen we al het volgende over zeggen:
  • Uiterlijk 6 januari ontvang je bericht over je sollicitatie en of je door bent naar de volgende selectieronde.
  • 8 en 9 januari: Groepsassessment en het maken van een cognitietest. Geselecteerde kandidaten worden uitgenodigd om een filmtrailer te maken en een persoonlijkheids- en drijfverentest online te maken.
  • 10 t/m 19 januari: Persoonlijk gesprek met de adviseurs van Publiek Netwerk.
  • Donderdag 25 januari: Selectiedag Gemeente Haarlem.
  • 1 februari: Geplande start traineeprogramma Gemeente Haarlem. 
Wij gaan ervanuit dat je op bovenstaande momenten beschikbaar bent.  
 
of
this job portal is powered by CATS