Teammanager Ondersteuning

Locatie: Landsmeer, Noord-Holland
Datum Geplaatst: 06-12-2018
Ben jij een proactieve, verbindende en resultaatgerichte leidinggevende met ervaring in bedrijfsondersteuning? Schakel je gemakkelijk tussen de grote lijnen en de concrete uitvoering, kun je tactvol handelen en ben je hands on in je aanpak? En werk je graag in een organisatie waar de lijnen kort zijn en je invloed groot? Dan is Landsmeer op zoek naar jou!
 
Gemeente Landsmeer
De gemeente Landsmeer is een prachtig gelegen groene gemeente vlak boven Amsterdam, tussen stad, natuurgebied en water. De gemeente bestaat uit drie kernen: Landsmeer, Den Ilp en Purmerland en heeft 11.000 inwoners. Een gezellige, maar ook vooral een inspirerende gemeente, vol met bezige mensen, internationale bedrijven, ambitieuze sporters, kunstenaars en een bloeiend verenigings- en schoolleven. Bewoners en toeristen genieten van wat de gemeente te bieden heeft.
 
Organisatie             
De gemeente Landsmeer is een aantrekkelijke en financieel gezonde gemeente. Landsmeer wil voor haar inwoners en ondernemers een doelmatige en dienstverlenende organisatie zijn. Daarom is de organisatie in ontwikkeling. De structuur is recent aangepast. De organisatie bestaat uit 7 teams: (1) Fysiek Beleid en Projecten (2) Beheer en onderhoud Openbare Ruimte (3) Sociaal Beleid (4) Sociaal Uitvoering (5) Publiekscontacten, Vergunningen en Handhaving (6) Bedrijfsvoering en (7) Ondersteuning. De kerndoelen zijn: eigen verantwoordelijkheid, initiatief, integraliteit, focus op projectmatig en resultaatgericht werken en van buiten naar binnen werken. In 2019 zal het aantal medewerkers groeien naar zo’n 100. De organisatie heeft een platte structuur; kenmerkend zijn de korte lijnen, de informele sfeer, betrokken en loyale medewerkers.
 
Jouw team
Je gaat leidinggeven aan het team Ondersteuning. Dit team bestaat uit 15 medewerkers, die werken binnen ICT, DIV, Facilitair en bestuurssecretariaat. Binnen ICT vindt een omvangrijke aanbesteding plaats samen met gemeente Waterland. Contractmanagement staat hoog op de agenda evenals projecten op het vlak van informatiebeveiliging en privacy. In 2019 is de implementatie van zaakgericht werken een belangrijk project voor het team. Daarnaast moet het team een belangrijke bijdrage leveren aan de invoering van Het Nieuwe Werken.
 
Wat ga je doen?
Als teammanager ben in staat om situationeel leiding te geven en word je enthousiast van het doorontwikkelen van het team. Integraliteit, samenwerking en zaakgericht werken zijn hierbij belangrijke sleutelbegrippen.
 
In de functie van Teammanager Ondersteuning heb je de volgende taken en verantwoordelijkheden:
Je draagt zorg voor de goede uitvoering van de hoofdtaken van het team en maakt het mogelijk dat medewerkers eigen en gezamenlijke verantwoordelijkheid nemen in de uitvoering van de werkzaamheden
 • Je coacht en faciliteert medewerkers in het uitvoeren van hun taken en werkzaamheden en hun ontwikkeling
 • Je hebt een visie op interne dienstverlening, informatiemanagement en ICT en vertaalt deze door naar concrete acties voor het team.
 • Je ziet het als een uitdaging om de veranderopgave voortkomend uit het fusietraject met je team tot een succes te maken en bevordert de intensivering van de ambtelijke samenwerking met de beoogde fusiepartners.
 • Bij projecten zorg je voor goed opdrachtgeverschap- opdrachtnemerschap en stemt daarin periodiek af met programmamanagers en/of de ambtelijk opdrachtgever.
 • Je hebt een cruciale adviserende rol in de bestuurlijke staven en zorgt voor tijdige en kwalitatief goede stukken voor college en raad.
 • Tevens participeer je in het teammanagersoverleg
        
Jouw profiel
Je beschikt over de volgende kennis en ervaring:
 • Brede ervaring op genoemde taakvelden binnen interne dienstverlening
 • Minimaal 3 jaar ervaring met leidinggeven aan een team bij een bij voorkeur maatschappelijke of publieke organisatie in de rol van manager
 • HBO+ werk- en denkniveau
 Tevens beschik je over de volgende competenties:
 • Visie
 • Analytisch vermogen
 • Omgevingsbewustzijn
 • Politiek bestuurlijke sensitiviteit
 • Mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid
 • Coachingsvaardigheid
 • Verbindend vermogen
 • Resultaatgerichtheid
 • Netwerken
 • Stressbestendig
  
Wat biedt de gemeente Landsmeer?
Je krijgt een boeiende functie met veel afwisseling en verantwoordelijkheid. Het salaris voor deze functie is afhankelijk van opleiding en ervaring en passend bij het niveau van de functie. De gemeente Landsmeer kent uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een Individueel Keuze Budget van circa 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je beschikt zelf over dit budget en kunt keuzes maken op gebied van verlofuren en geld. Je bepaalt zelf wanneer je welk deel ervan laat uitbetalen, bovenop je maandelijkse salaris. Ook zijn er veel ontwikkelingsmogelijkheden en kun je deelnemen aan de Landsmeer academie.
 
Solliciteren
De reactietermijn voor deze functie is gesloten. Je kunt niet meer reageren.  
 
Meer informatie
Heb je vragen of wil je meer weten over deze functie, neem dan telefonisch contact op met Angeline Dekker-Valks (06-12569245) of Marjan de Wit (06-47695907) van Publiek Netwerk of stuur een mail naar angelinedekker@publieknetwerk.nl of marjandewit@publieknetwerk.nl
Wil je meer weten over Gemeente Landsmeer en de andere vacatures die er zijn, kijk dan op onze website https://publieknetwerk.nl/vacatures-Landsmeer.
 
 
 
of
this job portal is powered by CATS