Senior Juridisch Adviseur Omgevingsrecht (Wabo)

Locatie: Hilversum, Noord-Holland
Datum Geplaatst: 19-04-2019
Ben je een ervaren juridisch adviseur en is het omgevingsrecht (Wabo, Wro, Woningnet en APV)) geen onbekend terrein voor jou? Sta je stevig in je schoenen en heb je een heldere visie op juridische ontwikkelingen? Dan is de Gemeente Hilversum op zoek naar jou!
 
De functie
De Gemeente Hilversum is op zoek naar een senior juridisch adviseur omgevingsrecht voor de afdeling Publiekszaken.
Wil je in het Gooi werken en ben jij dé juridisch adviseur die thuis op het gebied van Wabo, Wro, Woningnet en APV? Én weet jij met jouw kennis en expertise je (interne) klanten te adviseren? En ben je toe aan een volgende stap in je loopbaan binnen een dynamische gemeentelijke organisatie midden in het Gooi, dan is dit misschien wel jouw baan.
 
Het betreft hier om een zeer afwisselende en allround functie in een gemeente met een ambitieuze veranderopgave. Dat is wat je mag verwachten als jij onze afdeling komt versterken. Als senior juridisch adviseur omgevingsrecht ben je verantwoordelijk voor het gehele handhavingstraject in het kader van de Wabo, Wro, Woningwet, APV en andere bijzondere wetten in de breedste zin van het woord. Je onderzoekt mogelijke legalisaties en maakt (voor)aanschrijvingen. Je voert (zienswijze)gesprekken met interne en externe partijen en belanghebbenden en je stemt af met collega’s en bestuur. Ook ben je het eerste aanspreekpunt op het vakgebied handhaving omgevingsrecht en bent voor de overige vakgebieden als generalist aanspreekpunt. Je levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het gemeentelijke toezicht en handhavingsbeleid en uitvoeringsprogramma. Ook ben je vraagbaak en geef je gevraagd en ongevraagd advies aan collega’s, bestuur en externen. Je vertegenwoordigt het college van Burgemeester en Wethouders in bezwaar- en beroepszaken.

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste medewerker die zowel uitstekend in teamverband als zelfstandig kan werken. Je hebt een goed gevoel bij de kansen in het kader van pre-mediation/oplossingsgericht werken, je kan goed luisteren, je hebt gevoel voor humor en een gezond vermogen tot relativering. Een van de speerpunten binnen het team is verbreding van de juridische kennis. Is deze functie je op het lijf geschreven en herken jij je in dit profiel? Ga dan deze mooie uitdaging met ons aan! Wij kijken uit naar je cv en motivatiebrief.

Kennis en ervaring
  • Minimaal een afgeronde HBO opleiding bijvoorbeeld (bestuurs)recht of planologie;
  • Je hebt in ieder geval 5 jaar werkervaring op het vakgebied binnen een gemeentelijke organisatie;
  • Actuele kennis van het omgevingsrecht;
  • Kennis van het Bouwbesluit, of bereid zijn je hierin te verdiepen;
  • Je hebt kennis van en affiniteit met politieke en bestuurlijke processen;
  • Kennis van zaakgericht werken en Centric applicaties is een pré.
 
Daarnaast ben je:
  • Klant- en oplossingsgericht;
  • Creatief en omgevingsbewust;
  • Flexibel en daadkrachtig.

De Gemeente Hilversum
Als gemeente zetten we ons maximaal in voor onze inwoners en bedrijven. We zorgen voor een beter Hilversum waar signalen vroeg gehoord worden. We luisteren aandachtig naar vraagstukken die burgers, bezoekers en bedrijven aan de orde stellen. We antwoorden met één mond. Zodat niemand van het kastje naar de muur wordt gestuurd. Jij krijgt daarbij alle ruimte om actief verschil te maken.

Het team
Je gaat deel uitmaken van het Team Advies & Ondersteuning bij de afdeling Publiekszaken. Het team bestaat uit juridisch adviseurs op het gebied van bouwen en wonen, AVP, horeca, milieu en parkeren.
 
Arbeidsvoorwaarden
Het gaat om een functie voor 36 uur per week. Daarbij hoort een salaris van maximaal € 68.280,- bruto per jaar (incl. IKB) op basis van een 36-urige werkweek, afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring.

Bovendien biedt de gemeente Hilversum prima secundaire arbeidsvoorwaarden.

Solliciteren:
De werving en selectie voor deze vacature is uitbesteed aan Publiek Netwerk. Voor meer informatie over deze functie neem je contact op met Anne Marijn Struben van Publiek Netwerk: 06 47 412 618 en annemarijnstruben@publieknetwerk.nl. 
 
of
this job portal is powered by CATS